Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

profile dynamics

Waarom doen mensen zoals ze doen? Wat drijft hen? Met die antwoorden hebben we een belangrijke sleutel in handen om mensen te motiveren, ze meer voldoening te geven in hun werk, de sfeer te verbeteren en hun betekenis voor de organisatie te vergroten. Profile Dynamics® is speciaal ontwikkeld om op basis van drijfveren de aansluiting tussen mens en organisatie te optimaliseren.

Profile Dynamics (Clare Graves: ook Management Drives en Spiral Dynamics)

Drijfveren bepalen hoe mensen hun werk doen, met wie ze wel en niet willen samenwerken, de soort leiderschapsstijl die ze ontwikkelen en de manier waarop ze communiceren met anderen. Inzicht in drijfveren maakt duidelijk waarvan mensen energie krijgen in hun werk en wat energie kost, of ze makkelijk meegaan in veranderingen of zich daartegen verzetten en hoe besluitvaardig ze zich kunnen opstellen.

De test biedt inzicht in de onderliggende drijfveren en waarden die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen. Het geeft ook de mogelijkheid om deze praktisch te benutten. Een sleutel tot succes om de organisatie en de mensen die er werken beter op elkaar af te stemmen, de werksfeer te verbeteren en de organisatie op een hoger plan te brengen.

Toepassingsmogelijkheden

Er zijn vele toepassingen mogelijk, zoals:

  • Persoonlijke analyse, training en coaching
  • Analyse van teams en team-building
  • Organisatie en verandermanagement
  • Outplacement en re-integratie ondersteunen
  • Competentiemanagement objectiveren
  • Inzet bij werving en selectie