Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Organisatie cultuurscan

Cultuurverandering is een echte ‘containeruitdrukking’. Wat wil je bereiken en waarom? Hoe belemmert of helpt de huidige cultuur en wat zou je wensen?

Een succesvolle verandering is afhankelijk van de mensen die samen de organisatiecultuur maken. Ze zijn zich vaak niet meer bewust van de heersende overtuigingen, de waarden van het bedrijf, de mentale beelden, de aannames, de dogma’s, de tradities en de geschiedenis van het bedrijf. Maar toch bepaalt dit wel voor een groot deel de veranderbereidheid.

Wat doet de scan?

Een manier om de organisatiecultuur in kaart te brengen, is de cultuurscan ‘Organizational Culture Assessment Instrument (OCAI) van professoren Robert Quinn en Kim Cameron. Het helpt mensen zich bewust te worden van de heersende en de gewenste cultuur en biedt handvatten tot verandering.

Voor wie bedoeld?

In principe vult elke medewerker en het management van de organisatie de organisatiecultuurscan (OCAI) in. Het levert dan belangrijke informatie op over de huidige en de gewenste cultuur en de eventuele verschillen tussen management en medewerkers.

Wat kun je ermee?

De uitslag van de cultuurscan is het startpunt voor het opstellen van een programma voor cultuurverandering, waarbij een constructieve dialoog tussen management en medewerkers voorop staat.

 

Meer informatie over de cultuurscan? Of wat de scan voor je organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op