Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Onderling verzekerd (Samen)werken vanuit de bedoeling

Als één team samenwerken. Met het doel om in harmonie en openheid de klant te helpen, een gerust gevoel te geven in plaats van verzekeringen te verkopen. Dat betekent als bevlogen professionals mee te denken met de klant, te onderzoeken wat in een specifieke situatie mogelijk en wenselijk is, duidelijk en transparant te zijn én in een goede sfeer samen te werken. Het is de werkwijze die Onderling verzekerd voor ogen heeft. Werken vanuit de bedoeling dus. Een wens waarmee de organisatie bij het Ontwikkelaarsgilde aanklopte.

Wij – zij

Een fusie leidt niet automatisch tot integratie en een prettige samenwerking. Dat merkte ook bestuursvoorzitter Harold Eggenkamp van Onderling verzekerd, waar twee jaar geleden een fusie plaatsvond. “Er was sprake van een ‘wij-zij-cultuur’. Collega’s waren niet overtuigd van een goede samenwerking, stonden niet open voor de werkwijze van anderen. Het had invloed op de sfeer en op het gedrag van mensen. De bereidwilligheid om iets voor elkaar te doen, en daarmee het aantal initiatieven, werd minder.”

Spiegeltje, spiegeltje…

Gildemeester Léon Haver bracht de situatie in kaart. Confronterend, erkent Harold. “Uit het onderzoek werd helder wat er speelde. Pittig, maar nuttig.” Nuttig waren ook de adviezen over het opnieuw inrichten van de teams. En het schrappen van onnodige taken. Harold: “Goed om een werkwijze kritisch onder de loep te nemen. Waarom doen we wat we doen? Gaat het om wet- en regelgeving? Biedt het toegevoegde waarde? Of kan het beter?”

Van knellende regels naar leidende principes

Onderling verzekerd koos ervoor om de stap te maken van knellende regeltjes naar leidende principes. Strenge handboeken maken plaats voor professionele vrijheid en collegiale discussies, waarbij niet de regel maar de klant centraal staat. Harold: “Zelf als professionals nadenken, meedenken, in plaats van star regels volgen. Flexibiliteit in plaats van bureaucratie.

Werken vanuit de bedoeling en niet langer vanuit het systeem. Daar gaan we voor. En het Ontwikkelaarsgilde helpt ons daarbij.”

Samen een klus klaren

Dat betekent ook de onderlinge samenwerking verbeteren. Hoe? Bijvoorbeeld door collega’s samen een klus te laten klaren. Harold: “De nieuwe teams zijn met praktijkcasussen aan de slag gegaan. Zo moest het adviesteam een presentatie en speech verzorgen, waarbij ze vanuit 2022 drie jaar terugkeken. Daardoor ontstaat verbinding en herkenning. Ze merkten dat ze over veel zaken toch hetzelfde denken.”

Op lijf geschreven

Het proces is nog in volle gang, maar nu al is Harold onversneden enthousiast over de adviezen en aanpak van het Ontwikkelaarsgilde. “Deze aanpak is mij op het lijf geschreven”, zegt Harold. “Ook bij de teamleden maakte de aanvankelijke scepsis al snel plaats voor enthousiasme en vertrouwen in de nieuwe werkwijze. De eerste resultaten zijn dan ook al zichtbaar: de samenwerking verloopt aanzienlijk beter en collega’s zijn bereid elkaar te helpen. Bovendien voelen ze inmiddels de vrijheid om uit het harnas van regeltjes te stappen en de vrijheid te pakken om als professional en mens zelf meer te na te denken, te vragen, te zeggen. Met elkaar gaan we voor het beoogde doel: wij geven een gerust gevoel.”