Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Harold Eggenkamp
Ik ben een enthousiaste gedreven mensen mens. Altijd vrolijk en denk in mogelijkheden. Ik heb veel ervaring opgedaan als accountmanager zakelijke markt bij een bank, lease- en verzekeringsmaatschappij. Na jaren als commercieel verantwoordelijke voor kleine en middelgrote teams werd ik sinds 2016 voorzitter van de raad van bestuur van een Onderlinge verzekeringsmaatschappij. Als directielid ben ik verantwoordelijk voor alle zaken die niet met commercie te maken hebben. Door deze stap heb ik naast commerciële ervaring ook ervaring in de backoffice. De afgelopen mocht ik betrokken zijn bij een aantal fusies waarbij ik verschillende rollen heb mogen bekleden waarbij impact op de mens altijd voorop stond.

Naast mijn baan bij de verzekeraar heb ik mij ontwikkeld als coach en trainer. In 2016 heb ik de opleiding systemisch werken gevolgd welke ik inzet tijdens de coaching om achter de vraag van de vraag te komen. Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een schoolklas of je sociale omgeving. Wat er in zo’n systeem gebeurt en de plaats die je erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in je eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot acceptatie, maar biedt ook een sleutel tot oplossingen.

Mijn specialiteit

Ik ben een echt mensenmens en in staat te luisteren en de vraag achter de vraag te vinden. Vanuit mijn commerciële ervaring kan ik medewerkers bewust laten zijn van hun gedrag met klanten en tussen de collega’s. Focus om je sterkte punten in plaats van de ontwikkeling van je “slechte punten”.

Meerwaarde klant

Naast mijn vele ervaring bij diverse organisaties krijg je een gepassioneerde humoristische mensen mens in huis. Met de gedachten, wat steek je erin en wat haal je eruit geef ik aandacht aan het geven van de juiste energie aan ontwikkeling en het vieren van de successen.

Enkele opdrachten

Onderlinge Cothen

Training/coaching directie en medewerkers commerciële effectiviteit.

Univé Rivierenland

Coaching individu medewerkers met training commercieel aan de klant van de klant.

Almeerse Scholen Groep

Coaching directie primair onderwijs op zoek naar inzet eigen kracht.