Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Maak kennis met Elvia
Mijn hele leven ben ik gefascineerd door hoe mensen zich laten leiden door sociale of organisatie normen en vormen – of hier juist niet door laten leiden. Zelf gevormd door mijn achtergrond als antropologe / sociologe en veranderkunde, bevraag ik de status quo, maak ik zaken los waar het vast zit, zet mensen aan het denken en daag ik mensen uit anders te kijken en te doen. Ik breng in organisaties graag avontuur en ondernemerschap, maar ook helderheid en zingeving. Ik streef zelf ook avontuurlijk, zinvol, in balans, oprecht en met humor te leven, die combinatie gaat steeds beter naar mate ik ouder word!

Mijn specialiteit

Met enige snelheid zie ik de kern van organisatieproblemen. Ik kan goed vertalen vanuit visie naar strategisch, tactisch en operationeel niveau. En ga daar enthousiast met mensen in de organisatie mee aan de slag. Daarbij schuwen we de pijnpunten niet en kijken we naar de dynamiek die ontstaan is in organisaties. Ik ben open en toegankelijk, vaak origineel en creatief, zoom gemakkelijk in en uit, en ben authentiek en no nonsens. Een scherpe geest en doortastendheid wordt mij vaak verweten. In verandertrajecten richten mijn ogen zich op resultaten en mijn hart naar mensen. Mijn jaren in Botswana en Ethiopië hebben mij verder gevormd tot een bevlogen uitdager met compassie.

De meerwaarde voor mijn klanten

Merk je een mismatch tussen de formele en informele lijnen in de organisatie? Past de structuur niet meer in deze tijd van meer zelforganisatie of lopen medewerkers of klanten weg? Of kun je juist niet goed de vinger erop leggen waar de organisatie mank gaat? Hoe werken we internationaal als een organisatie aan dezelfde missie? Daar zijn zaken waar ik graag aan werk. Wat is er aan de hand, welke dynamiek is er in de organisatie die belemmerend werkt, hoe krijg je een fijne, zinvolle, platte(re), zelfredzame en open organisatie? Altijd met mensen in de organisatie, flexibel werkend, ik ben immers slechts een passant. Het resultaat is helderheid, meer inzicht in de organisatie dynamiek, een nieuwe manier van werken, bedacht door de organisatie zelf zodat het bestendig is. Dat doe ik projectmatig, als verbinder of procesbegeleider.

Enkele opdrachten

SNV Netherlands Development Organisation

Met twee lokale organisaties gekeken naar diversiteit en gelijkheid van vrouwen en mannen in de organisatie en programm's en met lokale gemeenschap in Botswana gewerkt aan het eigenaarschap en ondernemerschap van een ecologisch toeristen farm.

Innoforte

Procesbegeleider visie vorming en organisatie ontwerp voor deze zorginstelling die meer Rijnlands wil werken.

NS Reizigers

Begeleiding van zelfsturend projectteam om tot een nieuwe manier van werken en organiseren te komen.

Agriterra

Inspiratie workshops over en begeleiding bij alignement organisatie, governance, leiderschap, performance en resultaten bij de ontwikkelingsorganisatie Agriterra.

ROC Twente

Ondersteunen om meer zelfredzaam, multidisciplinair en meer in verbinding met het onderwijs te leren werken van het Facilitaire team van ROC Twente.