Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Kennismaken met Anita
Ik heb een opgewekt karakter, ben sportief, breng graag tijd met familie en vrienden door en ik geniet evenveel van grote reizen als van kleine geluksmomenten. Ik geloof in de kracht en het talent van mensen en ik krijg er energie van als ik zie dat iemand het beste uit zichzelf wil halen. Hoe groot de uitdaging ook is, ik zie altijd mogelijkheden: “gaat niet, bestaat niet”. Als vrijwilliger bij het G-golf word ik hierin keer op keer bevestigd.

Het is mijn missie om mensen met plezier en passie te laten (samen)werken. Met mijn bijdrage hierin wil ik het verschil maken. Daarom heb ik me, na jarenlang verschillende directiefuncties bij banken te hebben bekleed, volledig toegelegd op de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Mijn specialiteit

Ik ben analytisch en bekijk de zaken vanuit verschillende perspectieven. Er zitten altijd meerdere kanten aan een verhaal, die wil ik weten! Dat is mijn basis voor een gedegen advies. Daarnaast ben ik mensgericht en heb ik oog voor het individu én de organisatie. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik patronen snel doorzie, ik maak het onbespreekbare bespreekbaar en samen met het management en de medewerkers breng ik de verandering tot stand.

Confronterend, prikkelend, scherp en direct in mijn aanpak, dat is hoe ik werk. Ik stimuleer mensen om uit hun comfortzone te stappen. ‘Je moet het zelf doen’ is mijn motto, maar je kunt rekenen op mijn begeleiding. Om bestaande patronen te doorbreken is het van belang om door te zetten, ook als het gewenste resultaat niet meteen zichtbaar is. Ik zorg ervoor dat het veranderproces zich kan voltooien en dat iedereen zijn rol hierin blijft nemen.

Meerwaarde klant

Een randvoorwaarde om echt als team te kunnen werken is elkaars kwaliteiten en kwetsbaarheden te herkennen en erkennen. Ik help organisaties om deze inzichtelijk te maken en te benutten, zodat medewerkers samenwerkers worden. Ik geloof in de kracht van het ervaringsleren: door te doen, te ervaren en te leren, kun je groeien. Het resultaat is dat de kwaliteiten van medewerkers goed worden benut. Bestaande patronen worden doorbroken, de onderlinge communicatie verbetert, het vertrouwen in zichzelf en elkaar groeit en er ontstaat een succesvolle samenwerking die zorgt voor betere prestaties.

 

Enkele opdrachten

Rabobank Oosterschelde

Fuseren van vier lokale banken en herinrichten van de verschillende teams, waarbij zowel structuur- als cultuurverandering heeft plaatsgevonden.

Rabobank interim-management

Bij diverse lokale banken verandertrajecten begeleid, strategische plannen opgesteld, zorg gedragen voor een kwalitatieve en kwantitatieve personeelsplanning en commercieel eindverantwoordelijk voor het particuliere segment.

Juzt

Uitvoeren van een organisatiescan waarmee kwaliteiten en knelpunten inzichtelijk werden gemaakt. Daarnaast het adviseren van het bestuur ten aanzien van de financiële impact van de Transitie Jeugdzorg op de bedrijfsvoering.

Personal coaching

Diverse coachtrajecten, onder meer op het gebied van loopbaanontwikkeling, stress-management en conflicthantering.