Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Masterclasses Veranderkracht als teamuitje

Hoe waardevol is het om samen met je teamgenoten een masterclass te volgen?

Met elkaar een masterclass volgen is inspirerend. Samen bouw je aan taal en een gemeenschappelijk referentiekader. Je krijgt als team een gemeenschappelijk vertrekpunt om met elkaar op voort te bouwen. Daarnaast is het leuk om met elkaar op pad te zijn. Dat versterkt de verbinding. Functionele fun dus!

Onze Masterclasses, die we met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen organiseren, zijn interessant voor iedereen die een rol speelt in mens- en organisatieontwikkeling. Denk hierbij aan HRM, interne adviseurs en leidinggevenden.

Schrijven jullie je als team met minimaal drie personen in voor de serie Masterclasses Veranderkracht 2, dan kun je kiezen uit de volgende extraatjes:

 1. Vier halen drie betalen.
 2. Een gratis workshop met het team door een van onze Gildemeesters. Een workshop over een vraagstuk van je team of organisatie dat aansluit bij een van de masterclasses!

Schrijf je in voor de masterclasses veranderkracht

Waarom deelnemen aan de masterclasses?

 • In sessies van slechts 3,5 uur is jullie kennis weer up to date,
 • krijg je een hoop inspiratie en praktische handvatten,
 • hebben jullie een gemeenschappelijk referentiekader,
 • creëer je extra verbinding in het team
 • en kunnen jullie er met het hele team direct mee aan de slag de volgende dag!

Kom je toch liever alleen of met z’n tweeën, klik dan hier

Programma

Download de

brochure Veranderkracht 2

De Masterclasses worden georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Arnhem & Nijmegen en zijn van 16.00 uur tot 20.00 uur op de HAN in Arnhem. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

21 november | Verandering, totempalen en magie, een antropologische kijk op (cultuur)verandering’

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker, chief en oprichter van de Academie voor Organisatiecultuur en auteur van De Corporate Tribe, Building Tribes en Da’s gek.

Een masterclass over cultuurverandering, maar niet vanuit het bekende jargon van organisatiekunde of de bekende managementliteratuur. Het gaat over de ziel, de totem, de spirit van de organisatie. Over de magie van veranderen. Structuur, cultuur, de roep om duidelijkheid, veranderend machtsevenwicht – na deze lezing weet je eindelijk wat je er mee aan moet. Een ‘harde’ lezing vol praktijkvoorbeelden en praktische tools voor de eigen organisatie in verandering. Maar met de exotische toon van de Corporate Antropologie.

Meer over de Verandering, totempalen en magie? >

23 januari 2020 | Iedereen Verandert, nu wij nog

Dr. Hans Vermaak is zelfstandig adviseur, docent en onderzoeker. Ook is hij associate partner van Sioo en Twynstra Gudde en senior research fellow bij NSOB.

Hans laat zien hoe veranderopgaven de inzet vragen van vele partijen, meer dan eens over muren van organisaties heen. Hij bespreekt hoe een veranderaar op drie speelvelden actief moet zijn en wat dat verlangt:

 • Hoe pak je een vraagstuk effectief met de directbetrokkenen aan?
 • Hoe neem je de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing?
 • Hoe groei je zelf tot een krachtige veranderaar?

Weten waar Hans het in zijn Masterclass nog meer over gaat hebben? >

26 maart 2020 | Een andere bril voor de veranderaar, wat houdt mensen gevangen in hun patronen en hoe doorbreken we die?

Marijke Spanjersberg - Masterclass Veranderkracht 26 maart 2020Dr. Marijke Spanjersberg is gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken. Zij is opgeleid als psycholoog en werkzaam als zelfstandig organisatie-adviseur, docent, toezichthouder en auteur.

Veel veranderaars hanteren bij het oplossen van samenwerkingsvraagstukken een psychologische bril. Met zo’n bril kijk je naar de persoonlijke kant van de zaak: wie hebben het lastig met elkaar en wat brengt ieder met zich mee aan psychologische bagage: aan karakter, persoonlijke geschiedenis, (ontbrekende) competenties of kleurenprofiel?

Met de systeembril op neem je daarentegen afstand van individuele eigenschappen van mensen. Je kijkt als het ware niet in mensen, maar tussen mensen. Dan is de vraag: hoe doe je dat en wat levert dat op?

Voor het antwoord op die vraag gaan we in deze masterclass te rade bij systeemtherapeuten. Zij beheersen al decennialang de kunst om tussen mensen te kijken en om tussen-mensen-taal te spreken.

Verder lezen over de Masterclass van Marijke? >

14 mei 2020 | De binnenkant van organisatieverandering

Thijs Homan - Masterclass veranderkracht 14 mei 2020Prof. Dr. Thijs Homan is hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Ook verzorgt hij de colleges Organisatieverandering en -ontwikkeling. Hij begeleidt als adviseur complexe veranderprocessen en verzorgt hij lezingen, trainingen en workshops over ‘de binnenkant van organisatie-verandering’: hoe gaat verandering nou echt?

Thijs Homan presenteert een nieuw perspectief op organisatieverandering en -ontwikkeling: de ‘binnenkant’ van verandering. Niet normatief over hoe verandering zou móeten. Maar over de vraag hoe verandering en ontwikkeling wérkelijk gaan. Wat gebeurt er als organisaties veranderen? Hoe beleven de betrokkenen dat? En onder welke condities komen zij in beweging? Een grondige analyse van de dynamieken in dat organisatielandschap leidt tot nieuwe inzichten over wat organisatieverandering en -ontwikkeling echt behelzen.

Meer over Thijs en zijn Masterclass >

Welke organisaties gingen u zoal voor?

   

   

  

Wat zeiden eerdere deelnemers aan de masterclasses?

 • “De masterclass gaf mij nieuwe inzichten en handvatten, waar ik direct mee aan de slag kan”;
 • “Deze masterclass vond ik erg inspirerend, van hoog niveau en biedt veel concrete handvatten in mijn werk”;
 • “Zeer inspirerend en toegankelijk, mooi dat de voorbeelden bij de deelnemers aansloten!”
 • “Leerzaam en vanuit een perspectief die ik kan gebruiken”;
 • “Heel inspirerend en ik kijk uit naar de volgende masterclasses!”

Gemiddelde scores

 • Inhoud: 8,5
 • Interactie: 8,2
 • Toepasbaarheid: 8,0

Masterclass(es) als teamuitje: functioneel en fun!

Bij inschrijving van een team van 3 personen voor een serie van 3 masterclasses zijn de kosten € 2.295,- met als keuze:
 • gratis masterclass van Danielle Braun op 21-11 (voor gehele team) of
 • gratis maatwerk workshop met het team over een actueel vraagstuk van de organisatie aansluitend bij een van de masterclasses (op locatie van de klant)
Voor elk extra teamlid geldt een meerprijs van € 705,- dat wil zeggen een korting van € 60,-.
Schrijf je je met je team vanaf 3 personen in voor één of enkele masterclasses? Dan geldt een korting van €20,- per masterclass per persoon en betaal je € 272,50 per persoon per masterclass.
De masterclasses zijn vrijgesteld van btw.

 

Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust!

We zijn bereikbaar op (085) 878 52 97 of per mail op masterclass@gewoonAnders.nl