Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Masterclasses Veranderkracht

Ben jij geïnteresseerd in of speel je een rol bij organisatieontwikkeling of -verandering? Wil je als leidinggevende, adviseur of veranderaar geïnspireerd worden en jouw kennis en inzichten op het gebied van actuele thema’s uitbreiden? Schrijf je dan in voor één van de inspirerende masterclasses ‘Veranderkracht’ van het Ontwikkelaarsgilde en de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen (HAN). Of voor de hele serie natuurlijk. Laat je inspireren!

Waarom moet je deelnemen aan de masterclasses?

  • In slechts 12 uur is je kennis weer up to date;
  • zijn je referentiekaders opgerekt;
  • en kun je er direct mee aan de slag de volgende dag!

Programma

  • 18 april 2019: Prof. dr. Jaap Boonstra – ‘Veranderen als samenspel’
  • 20 juni 2019: Wouter Hart – ‘Veranderen vanuit de bedoeling’
  • 3 oktober 2019: Drs Shirine Moerkerken – ‘Effectief interveniëren in complexe verandervraagstukken’
  • 21 november 2019: Dr Daniëlle Braun – ‘Verandering, totempalen en magie | Een antropologische kijk op (cultuur)verandering’

Locatie & tijden

Alle masterclasses vinden plaats op de HAN in Arnhem en starten om 16.30 uur en eindigen om 20.00 uur (inloop vanaf 16:00 uur). Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Ben je al overtuigd en wil je komen? Schrijf je dan hier alvast in

Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust! We zijn te bereiken op (085) 878 52 97 of per mail op masterclass@gewoonAnders.nl

Onderstaand lees je alvast wat meer over de sprekers en zie je op welke datum ze de masterclass geven. Klik hier voor het complete programma en de prijzen.

 

18 april | Veranderen als samenspel

Prof. Dr. Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatieverandering en leiderschap bij Esade Business School in Barcelona. In Nederland is hij verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB).

Zijn masterclass is opgebouwd rond het spelmodel voor organisatieverandering. Een bron van inspiratie en houvast voor spelers die willen vernieuwen en zelf voortdurend aan verandering onderhevig zijn.

In de masterclass ga je met andere spelers in gesprek over de veranderingen die je voor je ziet, en krijg je ideeën hoe je veranderingen in je eigen organisatie kunt vormgeven.

 

20 juni | Veranderen vanuit de bedoeling

Wouter Hart is een bekende inspirerende spreker, schrijver en adviseur op het gebied van Verdraaide organisaties.

In zijn masterclass gaat hij in op de vraag hoe organisaties beter kunnen presteren door anders na te denken over performance, leiderschap en beheersing. Ben je als professional uitvoerder van het protocol, de norm en het format? Of ben je er om de goede dingen te doen in de praktijk? En hoe ga je om met de spanning daartussen?

 

Aanmelding & kosten

Complete serie masterclasses         € 1.096,- p.p.
Losse masterclass                             €     296,- p.p.

Voor (oud) studenten van de HAN geldt een korting van € 100,- op de hele serie en € 20,- op een losse masterclass. De kosten voor de masterclasses zijn vrij van btw.

Vier of meer deelnemers uit één organisatie (op één factuur)?
Neem dan voor een maatwerktarief contact op met JudithIking@gewoonAnders.nl of LeonHaver@gewoonAnders.nl

 

3 oktober| Effectief interveniëren in complexe verandervraagstukken

Drs. Shirine Moerkerken is interventiekundige bij Strange | Strategy and Change.

Deze masterclass helpt je een zoekstrategie te ontwikkelen om te interveniëren in het complexe verandervraagstuk waarin je je tanden hebt gezet. Een zoekstrategie die leidt tot antwoorden.

Ben jij bereid om je ideeën ter discussie te stellen, uit te dagen? Te ontdekken hoezeer ideeën zijn bepaald door wat onze maatschappij is gaan beschouwen als ‘waar’, terwijl er zoveel meer mogelijkheden zijn? In de masterclass krijg je praktische handvatten om ‘te contracteren en te hercontracteren’.

 

21 november| Verandering, totempalen en magie, een antropologische kijk op (cultuur)verandering’

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker, chief en oprichter van de Academie voor Organisatiecultuur en auteur van De Corporate Tribe,  Building Tribes en Da’s gek.

In de masterclass laat ze zien dat een cultuurverandering geen stroperig en moeizaam proces hoeft te zijn en dat een complexe organisatieverandering te managen is.

Hoe? Door de principes toe te passen die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de culturele antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen: veranderen. Als je weet wat rites-de-passages zijn, dan weet je ook hoe je de onzekerheid bij change moet managen. Weet je wat liminaliteit is, dan snap je welk type leiderschap nodig is bij change.