Onconventioneel Adviescollectief voor mens- en organisatieontwikkeling

Masterclasses Veranderkracht

Ben jij geïnteresseerd in of speel je een rol bij organisatieontwikkeling of -verandering? Wil je geïnspireerd worden, jouw kennis en inzichten op het gebied van actuele organisatiethema’s uitbreiden en praktische handvatten krijgen om mee aan de slag te gaan in je eigen praktijk?? Schrijf je dan nu in!

Schrijf je in voor de masterclasses veranderkracht

Waarom deelnemen aan de masterclasses?

 • In sessies van slechts 3,5 uur is je kennis weer up to date,
 • zijn je referentiekaders opgerekt;
 • en kun je er direct mee aan de slag de volgende dag!

Kom je met 4 personen of meer? klik dan hier

Programma

De Masterclasses worden georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Arnhem & Nijmegen en zijn van 16.00 uur tot 20.00 uur op de HAN in Arnhem of Nijmegen. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

6 oktober 2021 | De binnenkant van organisatieverandering

Thijs Homan - Masterclass veranderkracht 14 mei 2020Prof. Dr. Thijs Homan: hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland.

Thijs Homan presenteert een nieuw perspectief op organisatieverandering en -ontwikkeling: de ‘binnenkant’ van verandering. Niet normatief over hoe verandering zou móeten. Maar over de vraag hoe verandering en ontwikkeling wérkelijk gaan. Wat gebeurt er als organisaties veranderen? Hoe beleven de betrokkenen dat? En onder welke condities komen zij in beweging? Een grondige analyse van de dynamieken in dat organisatielandschap leidt tot nieuwe inzichten over wat organisatieverandering en -ontwikkeling echt behelzen.

Meer over Thijs en zijn Masterclass >

9 december 2021 |Een andere bril voor de veranderaar, wat houdt mensen gevangen in hun patronen en hoe doorbreken we die?

Marijke Spanjersberg - Masterclass Veranderkracht 26 maart 2020Dr. Marijke Spanjersberg: psycholoog en werkzaam als zelfstandig organisatie-adviseur, docent, toezichthouder en auteur.

Veel veranderaars hanteren bij het oplossen van samenwerkingsvraagstukken een psychologische bril. Met zo’n bril kijk je naar de persoonlijke kant van de zaak: wie hebben het lastig met elkaar en wat brengt ieder met zich mee aan psychologische bagage: aan karakter, persoonlijke geschiedenis, (ontbrekende) competenties of kleurenprofiel?

Met de systeembril op neem je daarentegen afstand van individuele eigenschappen van mensen. Je kijkt als het ware niet in mensen, maar tussen mensen. Dan is de vraag: hoe doe je dat en wat levert dat op?

Voor het antwoord op die vraag gaan we in deze masterclass te rade bij systeemtherapeuten. Zij beheersen al decennialang de kunst om tussen mensen te kijken en om tussen-mensen-taal te spreken.

Verder lezen over de Masterclass van Marijke? >

Masterclass(es) als teamuitje: functioneel en fun!

Met elkaar een masterclass volgen is inspirerend. Samen bouw je aan taal en een gemeenschappelijk referentiekader. Je krijgt als team een gemeenschappelijk vertrekpunt om met elkaar op voort te bouwen. Daarnaast is het leuk om met elkaar op pad te zijn. Dat versterkt de verbinding. Functionele fun dus!

Wil jij als team de masterclasses bezoeken? Dan hebben wij een een mooi aanbod voor je. Hier vind je meer informatie.

Welke organisaties gingen u zoal voor?

   

   

  

Wat zeiden eerdere deelnemers aan de masterclasses?

 • “De masterclass gaf mij nieuwe inzichten en handvatten, waar ik direct mee aan de slag kan”;
 • “Deze masterclass vond ik erg inspirerend, van hoog niveau en biedt veel concrete handvatten in mijn werk”;
 • “Zeer inspirerend en toegankelijk, mooi dat de voorbeelden bij de deelnemers aansloten!”
 • “Leerzaam en vanuit een perspectief die ik kan gebruiken”;
 • “Heel inspirerend en ik kijk uit naar de volgende masterclasses!”

Gemiddelde scores

  • Inhoud: 8,9
  • Interactie: 8,6
  • Toepasbaarheid: 8,4

Aanmelding & kosten

Serie beide masterclasses           € 575,00 p.p.

Enkele masterclass(es)               € 292,50 p.p.p.s

De masterclasses zijn vrij van btw.