Profiel Léon Haver

  • linkedin
  • twitter

Geen overwinnaar gelooft in toeval

Dit ben ik

Als organisatieadviseur en trainer help ik mensen zich te ontwikkelen en het onbenutte potentieel te ontdekken en te activeren. Dit is zowel van waarde om in je huidige en toekomstige werk beter en met meer plezier te presteren, alsook om met elkaar de teamambities en –doelen makkelijker te bereiken.

Met actieve werk- en leervormen weet ik patronen te doorbreken en laat ik je ontdekken welke (verborgen) mogelijkheden je nog kunt benutten in jezelf, je team en/of je opdracht. Ik geloof dat je samen alles voor elkaar kunt krijgen, als je er maar echt voor gaat.

Ik ben gefascineerd door creatief denken en vernieuwing en maak dit graag ook in anderen wakker. Naast trainingen en workshops hierover gebruik ik dit dan ook veel in mijn werk. Hierdoor ben ik in staat om tot vaak verrassende oplossingen te komen voor weerbarstige vraagstukken. Ook vind ik het leuk om nieuwe methodes of business concepten te ontwikkelen. Zo stond ik in 2004 aan de wieg van Het Ontwikkelaarsgilde. In die tijd het eerste netwerkcollectief in Nederland en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige adviesorganisatie met een onconventionele aanpak, dat zichzelf ook continue blijft vernieuwen.

Loopbaan in het kort

Ik begon ooit bij radio en televisie en vond via verschillende dynamische wegen mijn grote liefde: veranderkunde. Vanuit mijn managementrol ben ik in de consultancy gerold. Eerst als intern adviseur binnen een grote organisatie, daarna als extern adviseur bij een HRM-bureau. Hier heb ik ook kennis gemaakt met de brandweer. Een wereld waar ik direct mijn hart aan verloor. Het ondernemerschap bleef echter kriebelen en dat was voor mij de reden om voor mezelf met het Gilde te beginnen, niet alleen maar samen met anderen. Ik heb veel plezier in het samenwerken met anderen. Die lol is belangrijk, want de opnamecapaciteit van je hersenen is substantieel groter als je op een leuke manier werkt en leert.

De mens achter de professional

In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek, bij voorkeur thrillers van bv Deon Meijer, Nora Robers of  Jussi Adler-Olsen. Ook luister ik graag naar goede soul-, blues- en jazzmuziek. In de winter roetsj ik graag de bergen af. Door de berglucht, de prachtige landschappen en de vrijheid in de sneeuw maak ik heerlijk mijn hoofd leeg.

Meerwaarde klant


Inmiddels heb ik vele bedrijven en branches van binnen mogen zien. De meeste ervaring heb ik in de veiligheidssector (brandweer, politie, veiligheidsregio’s e.d.), in de 
publieke sector, het onderwijs en de financiële dienstverlening. Ik ben een eigenwijze doener met visie, een bouwer. Ik zet dingen in beweging, ben creatief en ondernemend en weet anderen daar goed in mee te nemen.

Enkele opdrachten

  • Gemeente Berkelland: Veranderende samenleving, vernieuwd bestuur en Veranderaars gezocht!
  • VNOG: Opzetten en begeleiden kwaliteitsronde, ontwikkelen sturingsmodel, opleiden auditoren en evaluatoren tbv het vergroten van het lerend vermogen
  • Brandweer Nederland/NVBR: Onderzoek in binnen- en buitenland naar ervaringen met community safety en vertaald naar Nederlands concept Brandveilig leven
  • Regionale Brandweer Amsterdam-Amstelland: versterken van de samenwerking tussen de vrijwilligers, beroepsbrandweer en het hoofdkantoor
  • Stichting OcTHO: Op participatieve wijze een gedragen strategische koers ontwikkelen voor acht samenwerkende scholen
  • Gemeente Groningen: begeleiden bij de invoering van de gemeentespecifieke A3-methode voor koersbepaling en sturing
  • Diverse gemeenten: Begeleiding en opleiding van ‘gemeentelijke beleidsregisseurs’ om invloed uit te oefenen op een steeds complexer wordende omgeving waarin steeds minder vanuit macht en meer vanuit kracht dient te worden “gestuurd”.

Neem contact op met Léon!