Profiel Judith Iking

  • linkedin
  • twitter

Je weet nooit wat je kunt, tot je het probeert.

Ik ben Judith, een evenwichtig denker. Na de geboorte van mijn kinderen heb ik besloten werk te doen dat bij me past. Gewoon mijn werk doen en geld verdienen was niet meer genoeg.  Ik wilde werk doen waar ik zingeving uit haal, waar ik in geloof en waar ik anderen mee help. Dat geeft me zoveel energie! Ik sta positief in het leven, je zal me nooit betrappen op een ochtendhumeur.

Als klein meisje was ik al gefascineerd door groepsvorming op school. Ik vroeg me af waarom kinderen zich aangetrokken voelden tot een groep. En waarom werden ze dan wel of niet opgenomen? Mensen, hun gedrag en hun ontwikkeling zijn mijn passie. Ik sta behoorlijk bewust in het leven, heb veel interesse in andere culturen en wil ze ook begrijpen. Ik ben gek op reizen.

Ik ben een kei in ontwikkeling en begeleiding van organisatieverandering en –ontwikkeling. Ik stuur het proces aan en faciliteer op de inhoud bij strategie- en beleidsplanning. Met mijn intuïtie, mensenkennis en prettige manier van doen coach ik mensen tot zelfinzicht en zelfbewustzijn. Dat leidt tot betere individuele prestaties, teamprestaties en blijvende gedragsverandering. Naast mijn werk als organisatieadviseur ben ik docent aan de HAN voor de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde.

Wat ik graag doe is samen met de klant werken aan het oplossen van een organsatievraagstuk en een bijdrage leveren aan de implementatie om blijvende verandering realiseren. Mijn kracht ligt in mijn positieve benadering van vraagstukken en het werken vanuit een faciliterende rol. Doordat ik goed en kritisch kan luisteren en me goed verplaats in de ander weet ik snel de vinger op de zere plek te leggen. In groepsprocessen creëer ik verbinding en breng de mensen bij elkaar.

Ik ben deskundig in persoonlijke- en teamontwikkeling, het begeleiden van veranderingsprocessen, procesbegeleiding en het maken van verbinding in groepsprocessen.

Enkele opdrachten

  • Gemeente Leudal: vergroten persoonlijk veranderkracht. Na analyse van de helpende en belemmerende gedragspatronen handvatten creëren om nieuwe visie vorm te geven door middel van passend, eigentijds gedrag.
  • Rabobank Noord- en Oost Achterhoek: manager Staf a.i.. Na fusie vormgeven aan de afdelingen HR en MCC, zorgdragen voor een kwantitatieve en kwalitatieve formatie en een visie op de toekomst van de stafafdelingen.
  • IV-Consult: training soft skills ontwikkeld voor de hele organisatie (directie, management en 100 medewerkers).
  • Rabobank Maas & Waal: organisatieontwikkeling in de vorm van een strategieproces ‘Ambitieus anders’. In co-creatie tussen het Ontwikkelaarsgilde en Rabobank Maas & Waal met volledige medewerkersparticipatie.
  • Gemeente Zoeterwoude: ‘Regisseren is een Vak’ voor het college van burgemeester en wethouders, gemeentesecretaris, managementteam en de regisseurs.
  • Rabobank Rijn & Veenstromen: teamontwikkeling afdeling Control.

Neem contact op met Judith!