Profiel Anita Weekers

  • linkedin
  • twitter

Kijk met andere ogen en verbaas je over wat je allemaal ziet!

Dit ben ik

Nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, ondernemend, ik kan goed luisteren en ben creatief.
Het onverwachte geeft mij plezier. Ik ben een snelle denker, doorzie de samenhang en denk in mogelijkheden. Ik haal plezier en voldoening uit het verbinden van mensen en wensen vanuit onverwachte hoek.

Als kind kreeg ik van mijn opa boeken over vreemde volken in verre landen met prachtige foto’s die mij een beeld gaven bij mijn fantasieën. Ik werd me bewust van de enorme diversiteit die de mensheid rijk is en de rol van macht, geloof, hoop en liefde, als verbindende schakel in al die culturen. Die verschillen en overeenkomsten fascineerden mij en de vragen die in mij opkwamen hebben mij niet meer losgelaten. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? en… Waarom doen ze het op deze manier?

In mijn werk nu, na wat omzwervingen, zoals een rechtenstudie en een carrière als bankier, werk ik met mensen in organisaties en zijn deze vragen iedere dag nog steeds actueel. Al bijna 20 jaar verdiep ik mijzelf in het effect van verandering op bestaande en nieuwe samenwerkingsverbanden en het belang van context en persoonlijk leiderschap hierin. ik verbaas en verwonder me. Ik ben continu op zoek naar nieuwe perspectieven op verandering, op betrokkenheid en op mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als mens en adviseur.

De mens achter de professional
Ik hou van mijn dochter, mijn hond, reizen, koken en beeldhouwen. Stuk voor stuk liefdes, die mij inspireren en waarbij ik steeds weer iets nieuws ontdek.
Vervuld ben ik van reizen naar exotische oorden op zoek naar mensen, gebruiken, kunst en gerechten die ik nog niet ken. Zodra ik tijd heb vind je mij in de keuken. Daar vind ik mijn ontspanning! Ik geniet van samen koken met vrienden, verrassende wijnspijs combinaties ontdekken en nieuwe technieken en smaken uitproberen. Na een drukke dag of week met intensief denkwerk is het heerlijk om flink te hakken in weerbarstig materiaal als steen of hout. Van “niets” iets maken, Heerlijk!!
Daarnaast begeleid ik actief een vluchtelingen gezin bij het vinden van hun plek in de Nederlandse samenleving en ben ik bonusmoeder voor een kind uit Tsjernobyl. Een verbinding met andere (belevings)werelden die mij bijzonder raakt en waar ik het gevoel heb dat mijn bijdrage er werkelijk toe doet.

Mijn specialiteit

Ik ben gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van duurzame samenwerking en organisatieontwikkeling. Ik kijk naar de samenhang en dynamiek in het hele organisatiesysteem waarbinnen de vraag betekenis krijgt. Wanneer deze samenhang en dynamiek uit balans is geraakt ontstaan disfunctionele gedragspatronen, neemt de wendbaarheid van de organisatie af en vermindert het resultaat.

Centraal in mijn aanpak staat het benutten van diversiteit. Voor mij is de essentie van leiderschap en samenwerken, het kunnen omgaan met verschillen. Ik zie verschillen als energiebron voor ontwikkeling en tegengeluid als een noodzakelijkheid om tunnelvisie te voorkomen.
Vanuit dit inzicht daag ik leiders, teams en organisaties uit om bewuster naar zichzelf, elkaar en de samenhang in hun organisatiesysteem te kijken, hierdoor ontstaat meer onderling begrip en meer bewuste, duurzame besluitvorming als basis voor samenwerking. Duurzame samenwerking die zich kenmerkt door waardering, plezier en gezamenlijk succes!

Meerwaarde klant

Als onafhankelijke sparringpartner, trainer, coach en adviseur heb ik de afgelopen jaren vele leiders en teams begeleid. Ik sta met beide benen op de grond en heb oog en oor voor dat wat soms onbewust en onuitgesproken speelt binnen een groep of individu. Ik krijg makkelijk het vertrouwen en weet disfunctionele gedragspatronen te ontrafelen en vastgelopen samenwerking van positieve energie te voorzien.
Mijn open houding, oprechte interesse en uitgebreide ervaring maakt het mogelijk om aan tafel te zitten met bestuurders en medewerkers, ongeacht het soort organisatie of branche waarbinnen men functioneert.
Met mijn kennis, creativiteit en passie voor ontwikkeling faciliteer ik mensen om anders te kijken en meer te zien. Ik daag hen uit hun plek in te nemen en het beste te geven dat zij in zich hebben. Voor zichzelf en voor elkaar! Dit draagt bij aan het nemen van verantwoordelijkheid, meer onderling begrip en waardevollere samenwerking. Humor en respect gaan daarbij hand in hand.

Enkele opdrachten:

• Optimaliseren van samenwerking van professionals in nieuwe of bestaande samenwerkingsverbanden bijv. fusies
• Advies, begeleiden en evalueren bij het implementeren van nieuwe werkwijzen
• Visie en strategie sessies: begeleiding bij zoeken van een nieuwe gezamenlijke koers
• Bedrijfsoverdracht in familiebedrijven: : Begeleiden van nieuwe directie om hun plek te kunnen innemen, teamsessies, agv snelle groei herinrichting primaire proces en professionaliseren van communicatie zowel intern als extern.
• 100 dagen begeleiden van nieuwe leiders: het beste van organisatieadvies en coaching.
maatwerk trajecten om vanuit een helikopterview snel in verbinding te komen met de opdracht, de eigen rol, opdrachtgever (directeur eigenaar/bestuur), de dynamiek van de organisatie, het nieuwe team en de klant.
• Intervisie begeleiding projectleiders: thema’s m.n.: persoonlijk leiderschap en het verbinden van het spanningsveld tussen (vaak onuitgesproken) belangen van lijn- en projectmanagement.
• Individuele coaching bij loopbaan- of werkgerelateerde vragen

Neem contact op met Anita!