Presteren met Passie! Duurzame Inzetbaarheid met resultaat

Word jij onze nieuwe collega bij het Ontwikkelaarsgilde?
Een eigentijds adviescollectief dat graag het verschil maakt
Het Ontwikkelaarsgilde is een eigentijds adviescollectief met een team van enthousiaste en gedreven professionals die een bijdrage leveren aan het duurzaam ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Het afgelopen jaar hebben wij een flinke transformatie doorgemaakt en we bouwen met elkaar vol enthousiasme verder. Wij maken graag het verschil en kiezen daarbij vaak voor een onconventionele aanpak, wij houden er van om patronen te doorbreken zodat er ruimte ontstaat voor vernieuwing. Dat doen we het liefst samen met anderen. Wij zoeken voor uitbreiding van ons netwerkteam nieuwe collega’s die als zelfstandig ondernemer met ons het verschil willen maken.

De Gildemeester als hofnar
Een partner van het Ontwikkelaarsgilde, een Gildemeester, is een ontwikkelaar en vernieuwer. Hij1 is creatief, inspirerend en biedt antwoord op de vraag achter de vraag. Hij weet bestaande patronen te doorbreken en nieuwe perspectieven toe te voegen. Dit doet hij door te analyseren, spiegelen, confronteren, verbinden, activeren, ballonnen door te prikken, de draak te steken met opgeblazen gedrag, vragen te stellen die er toe doen en een gespiegelde werkelijkheid te laten zien.

Hij brengt partijen bij elkaar en stimuleert interactie tussen hen, waardoor nieuwe inzichten en ruimte voor nieuwe oplossingen ontstaan. Hij luistert daarbij niet alleen naar zijn verstand, maar vooral ook naar z’n intuïtie. Een Gildemeester toont durf en lef en neemt geen blad voor de mond. Hij maakt geen deel uit van het systeem en kan daardoor iedere gewenste waarde aannemen. Doordat hij de schaduwkant van mensen en organisaties op respectvolle wijze belicht, is hij liefdevol confronterend.

Samen met de klant vindt de Gildemeester effectieve manieren om mensen uit hun patronen te halen en hen zo verder te laten groeien en in hun kracht te helpen door bijzondere technieken, methoden en programma’s te gebruiken. Hij kan verschillende rollen aannemen, afhankelijk van de vraag, context en dynamiek, zoals:

 • steun en toeverlaat
 • advocaat van de duivel
 • idealist
 • blikopener
 • zoeker naar de waarheid
 • bemiddelaar
 • trainer
 • coach
 • entertainer.

Vaak lopen meerdere rollen door elkaar heen en weet de Gildemeester zo een verrassend resultaat te bereiken.

Ben jij die nieuwe Gildemeester?
Een Gildemeester bezit een intrinsieke drive tot samenwerken, wil investeren in het Ontwikkelaarsgilde en is gericht op een constante persoonlijke ontwikkeling. Zijn focus ligt op de ontwikkeling en groei van mens en organisatie. Hij heeft het ondernemerschap aantoonbaar in zich. Zijn of haar opleidingsniveau is minimaal HBO, het werk- en denkniveau is WO. Daarnaast:

 • heeft hij meerdere jaren relevante werkervaring als organisatieadviseur of -ontwikkelaar;
 • is hij in staat meervoudig te kijken naar vraagstukken;
 • bezit hij commerciële kwaliteiten en is hij in staat en bereid een gezonde omzet te genereren waarbij hij zich niet laat drijven door een maximale omzet.

Bij een succesvolle samenwerking biedt het Ontwikkelaarsgilde ook een participatiemogelijkheid om het collectieve succes nog meer kracht bij te zetten.
Herken jij je hierin en heb je interesse? Stuur dan je profiel en motivatie naar geregeld@hetOntwikkelaarsgilde.nl.
Uiteraard vinden we het fijn als je dit deelt met anderen die hier mogelijk in kunnen passen!

Lees meer in onze brochure Presteren met Passie, Duurzame Inzetbaarheid met resultaat